понедельник, 21 июля 2014 г.

У Вечірківській сільській бібліотеці відбулося Свято хліба.

З метою ознайомлення дітей із шляхом надходження хліба на стіл та збагачення  знань про хліб та обряди, пов'язані з ним 10 липня у Вечірківській сільській бібліотеці відбулося Свято хліба для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Маленькі читачі із запалом декламували віршики про паляницю. Вражали їх відповіді на запитання вікторини «Що ви знаєте про хліб».
Із зацікавленістю маленькі відвідувачі бібліотеки грали в ігри «Зав'яжи снопок» та «Коровай». На святі одна за одною звучали цікаві та смішні історії, пов'язані з хлібом. Дітки змогли проявити себе і в знаннях прислів'їв та приказок про паляницю. Ведуча розповіла цікаву історію про те, звідки береться хліб «від зайчика», який батько приносить інколи дітям із поля.
Ближче до закінчення свята дівчатка прочитали казочку «Півник та двоє мишенят» по ролях. Після цього учасники свята наввипередки розповідали, які висновки слід зробити щоб не повторити долю двох мишенят.
По закінченню свята бібліотекар Юрчишина Любов Іванівна пригостила всіх присутніх смачними хлібобулочними виробами та запросила розглянути виставку книг під назвою «В крихітках хліба – зерна життя, щастя людського цвіт» та виставку виробів із борошна під назвою «Як пахне хліб».
Дітки зрозуміли, що хліб – це результат праці людей багатьох професій. Свято хліба виховало в дітей повагу до хлібороба та бережливе ставлення до хліба як найдорожчої святині.






Комментариев нет:

Отправить комментарий